Valgomosios viksvuolės (tigrinių riešutų) miltų pica be glitimo

Valgomosios viksvuolės (tigrinių riešutų) miltų pica be glitimo

  • 1 picos padas

  • 35 min.

  • be glitimo

  • be laktozės

  • Be pridėtinio cukraus

Reikės:

  • 1 puodelis tigrinių riešutų miltų
  • 1 puodelis tapijokos miltų
  • ½ puodelio marantos ar ryžių miltų
  • 4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 arb. šaukštelis druskos

Iš tigrinių riešutų miltų kepta pica – natūraliai be glitimo, soti ir stebinančiai švelnaus salstelėjusio skonio, kuris su kiekvienu kąsniu primena, kad sveikesnė alternatyva gali būti tokia pat jauki ir namus kvepinanti kaip ir tradicinė. Ir žinoma - egzotiška!

Gaminimo eiga

  • Dubenyje sumaišome visus miltus ir druską.

  • Į miltų mišinį supilame alyvuogių aliejų ir lengvai permaišome.

  • Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius ir maišydami lėtai supilame į miltų masę. Gerai išmaišome iki vientisos tešlos.

  • Kai ingredientai susijungia, rankomis minkome ant švaraus paviršiaus. Tešla bus kiek minkštesnė nei įprasta picos, tačiau turėtų būti formuojama.

  • Jei tešla limpa, galima patepti rankas ar paviršių alyvuogių aliejumi. Jei atrodo per sausa, įlašinkite šiek tiek aliejaus.

  • Orkaitę įkaitiname iki 200°C.

  • Ant skardos tiesiame kepimo popierių ir rankomis suformuojame picos pagrindą (apie 0,5–1 cm storio).

  • Pagrindą kepame 10 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų.

  • Ištraukiame iš orkaitės, dedame pasirinktus picos ingredientus.

  • Vėl kepame 10 minučių, kol kraštai lengvai apskrus, o ingredientai apkeps.

  • Ištraukiame, leidžiame minutę atvėsti ir mėgaujamės!

0 komentarų

Palikite komentarą

Valgomosios viksvuolės (tigrinių riešutų) miltų pica be glitimo