Senovės Egipto tigrinių riešutų kūgeliai

Senovės Egipto tigrinių riešutų kūgeliai

  • 10 nedidelių kūgelių

  • ~30min

  • 1400 m. pr. Kr. receptas

Reikės:

  • 1 puodelis tigrinių riešutų (~150g)
  • ¼ puodelio medaus (~80g)
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus (~60ml)
  • ½ puodelio datulių, smulkintų (~80g) (nebūtina)

Aprašymas

Šie senovės įkvėpti saldumynai – tai natūralūs, sotūs ir be glitimo pagaminti tigrinių riešutų kūgeliai. Jie saldūs, bet sveiki – saldumą suteikia medus ir datulės, o alyvuogių aliejus praturtina sveikaisiais riebalais. Kūgeliai ne tik gardūs, bet ir žaismingos formos – puikiai tinka vaišėms ar užkandžiams be sąžinės graužaties.


Gaminimo eiga

  1. Suberkite tigrinius riešutus į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite mirkti 20min. Jei turite laiko, galite palikti mirkti ir ilgiau.

  2. Nusausinkite ir sudėkite riešutus į smulkintuvą – sumalkite iki miltelių konsistencijos.

  3. Į keptuvę sudėkite sumaltus tigrinius riešutus, medų, alyvuogių aliejų ir, jei naudojate, datules. Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami apie 2 min.

  4. Sumažinkite ugnį ir toliau maišykite dar apie 5 min., kad masė nesviltų.

  5. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite masę ant lėkštės. Leiskite atvėsti ~20 min.

  6. Rankomis suformuokite 10 rutuliukų (~2,5 cm skersmens). Tada iš kiekvieno suformuokite mažą kūgelį ir pastatykite vertikaliai.


Patarimas

Šiuos kūgelius galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų. Jie puikiai tinka sveikam desertui ar maistingam energijos užkandžiui visai šeimai.

Galima naudoti ir iš karto smulkintus tigrinius riešutus, kad supaprastinti malimą ar tigrinių riešutų miltus, tik jau konsistensija bus kiek kitokia.

Skanaus! Nors čia labiau tinka sakyti - saldaus! 🤷

0 komentarų

Palikite komentarą

Senovės Egipto tigrinių riešutų kūgeliai