Naminis tigrinių riešutų pienas (Horchata De Chufa)

Naminis tigrinių riešutų pienas (Horchata De Chufa)

  • 4 puodeliai

  • 12 min

  • Be riešutų

  • Be laktozės

  • Augalinis pienas

Reikės:

  • 1 puodelis (apie 130 g) tigrinių riešutų
  • 4 puodeliai (apie 1 litras) filtruoto vandens

Šis namų gamybos tigrinių riešutų pienas (dar žinomas kaip Horchata de Chufa) yra skanus ir naudingas gėrimas, kurį verta įtraukti į savo receptų kolekciją. Kreminis, natūraliai saldus ir reikalaujantis tik dviejų ingredientų – taip pat tinka veganams, netoleruojantiems glitimo, laktozės ar riešutų. 

🧰 Reikalinga įranga:

  • Galingesnis trintuvas ar virtuvinis kombainas

  • Drobinis maišelis, "marlė" ar smulkus sietelis

  • Švarus stiklinis indas laikymui

👩🍳 Paruošimo žingsniai:

  1. Mirkom: Užpilkite tigrinius riešutus vandeniu ir palikite mirkti 6 valandas ar per anktį. Jie šiek tiek išbrinks ir suminkštės - bus lengviau juos sutrinti į kreminę tekstūrą.
  2. Smulkinam: Išpilkyte vandenį, kuriame mirkėte riešutus ir sudėkite juos į trintuvą. Supilkite 4 puodelius švaraus vandens ir malkite juos trintuvu ar virtuviniu kombainu 2–3 minutes, kol gausite kreminę masę.
  3. Košiam: Sunkite mišinį per marlę, kaip močiutė sunkė bulves cepelinams :) Arba panaudokite smulkų sietelį ir gerai paspauskite šaukštu ar mentele, kad iš masės išgautumėte kuo daugiau skysčio.
  4. Laikom: Supilkite pieną į stiklinį butelį ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Prieš vartojimą suplakite.

💡 Patarimai:

  • Likusią masę (tirščius) galite išdžiovinti ir sumalti į miltus – puikiai tiks kepiniams ar kokteiliams.

  • Pieną galima pagardinti cinamonu, vanile ar datulėmis pagal skonį.

  • O jei norite greičiau, visada galite užsisakyti Pilna Sauja Greitai paruošiamos horchatos! 😏😏😏

 


Šis gėrimas, žinomas kaip „Horchata de Chufa“, yra populiarus Ispanijoje, ypač Valensijos regione. Jis puikiai tinka karštomis dienomis, patiekiamas atšaldytas.

0 komentarų

Palikite komentarą

Naminis tigrinių riešutų pienas (Horchata De Chufa)